Logowanie za pomocą Facebook i Google

Portal sprzedaży biletów autokarowych DworzecOnline.pl udostępnia swoim użytkownikom nową funkcję logowania na własne konto za pomocą konta Google oraz konta na portalu Facebook. Dzięki temu proces logowania będzie jeszcze szybszy oraz prostszy. Zachęcamy do zapoznania się z nową funkcją.



Główne zasady

  1. Funkcja dostępna jest dla obecnych i przyszłych posiadaczy zarejestrowanego konta na Dworcu Online,
  2. Należy posiadać konto na portalu Facebook lub Google,
  3. Aby móc logować się za pomocą Facebooka lub Google należy powiązać konto na jednym z wymienionych portali z kontem na Dworcu Online,
  4. W każdej chwili można usunąć połączenia Facebooka lub Google z kontem na Dworcu Online,
  5. Jedno konto Facebook lub Google można przypisać tylko do jednego konta Dworca Online. Niemożliwe jest połączenie jednego konta zewnętrznego z dwoma kontami Dworca Online.

Jak to działa? Instrukcja:

  1. Zaloguj się na własne konto podając login i hasło,
  2. Po zalogowaniu na koncie użytkownika będą widoczne dwa przyciski służące do połączenia konta Dworca Online z wybranym kontem zewnętrznego serwisu (Google lub Facebook). Należy kliknąć wybrany przycisk w celu połączenia
    Połączenia konta z facebook i google

  3. Pojawi się okno logowania do konta (jeżeli użytkownik nie jest zalogowany w przeglądarce do Facebook lub Google) lub też pojawi się okno kontynuowania. Dworzec Online otrzyma przy połączeniu kont uprawnienia dotyczące imienia, nazwiska oraz zdjęcia profilowego. Aby przejść dalej należy kontynuować.
    Kontynuuj proces połączenia konta Dworzec Online z kontem zewnętrznym

  4. Jeżeli połączysz posiadane konta zewnętrzne ich lista będzie widoczna na koncie Dworca Online. Z kont zewnętrznych Dworzec Online wyświetli zdjęcie oraz imię i nazwisko.
    Lista połączonych kont

  5. Od tej chwili za każdym razem można logować się do konta Dworca Online klikając odpowiedni przycisk na stronie logowania > > >.

  6. W każdej chwili można usunąć połączenie konta Facebook lub Google z kontem Dworca Online. W tym celu należy kliknąć czerwony krzyżyk i potwierdzić chęć usunięcia połączenia.
    Lista połączonych kont